Без грам маснотија, крцкаво и сочно, исто како да е приготвувано во специјална фурна за печење пилиња… И благодариме на Валентина за овој прекрасен рецепт кој истовремено е еден и од нашите омилени…. Епа драги пријатели, пробајте го, сигурно нема да погрешите…

Пиле печено на сол

By Валентина Крстевска Published: May 21, 2013

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 2 hrs 0 min
  • Ready In: 2 hrs 40 mins

Без грам маснотија, крцкаво и сочно, исто како да е приготвувано во …

Ingredients

Instructions

  1. Сол1.Во садот за печење ставете го целото количество сол и рузмаринот.
  2. Пиле печено на сол2.Убаво измиеното пиле поставете го врз солта и печете на температура од 180 степени околу 2-2,5 часа.