Дали некогаш сте ја пробале оваа маринада? Ние многу често подготвуваме пилешки крилца на ваков начин и нема некој кој не ги пофалил. Затоа, во прва прилика спремајте крилца маринирани во пиво и уживајте во превкусен оброк.

Пилешки крилца маринирани во пиво

By Гастронаут Published: March 18, 2014

    Дали некогаш сте ја пробале оваа маринада? Ние многу често подготвуваме …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Лукчињата излупете ги и исечкајте ги на ситни парченца. Ставете ги во поголем сад заедно маслото, пивото, соја сосот, лимоновиот сок, солта и црниот пипер.
    2. 2.Пилешките крилца добро измијте ги и исушете ги на кујнска хартија.
    3. 3.Потоа ставете ги во садот со подготвената маринада. Садот покријте го и оставте го во фрижидер барем час и половина.
    4. 4.Пилешките крилца печете ги во плех обложен со хартија за печење во добро загреана рерна околу 40 минути. На половина од печењето префрлете ги пилешките крилца за да добро се испечат од обете страни.