Пилешки крилца се секогаш добра идеја за брзо ручече. И јас ги обожавам особено овие подготвени со пармезан. Ако не сте ги пробале не знаете што пропуштате. Затоа уште денес нека се најдат на вашето дневно мени. Уживајте :)

Печени пилешки крилца со пармезан

By Тетка Биберче Published: December 3, 2012

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 45 mins
  • Ready In: 60 mins

Пилешки крилца се секогаш добра идеја за брзо ручече. И јас ги обожавам …

Ingredients

Instructions

  1. Пилешки крилца во млеко1.Пилешките крила измијте и оставете ги во сад со млеко барем 1 час. Доколку имате време, оставете ги и преку ноќ.
  2. Смеса за похување2.Во пластичен сад измешајте ја презлата со ренданиот пармезан. Додадете сол, оригано и суво лукче, промешајте па додадете го растопениот путер,. Смесата за похување е спремна.
  3. Похување на крилцата3.Крилцата извалкајте ги во смесата за похување.
  4. Испечени крилца4.Тавата за печење попрскајте ја со масло за готвење и печете ги во загреана рерна на 200 степени околу 40 минути.