Ако сакате пилешко месо, тогаш морате да ја пробате оваа комбинација. Совршено лесно за правење, а за вкусот нема ни да дискутираме :)

Пилешко со моцарела и пршута

By Гастронаутка Published: June 13, 2013

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 40 mins
  • Ready In: 50 mins

Ако сакате пилешко месо, тогаш морате да ја пробате оваа комбинација. …

Ingredients

Instructions

  1. 1.Загрејте ја рерната на 200 степени. На загрено масло во тавче, ставете го секое парче пилешки гради да се запржи од двете страни по 3-4 минути, или додека да се зарумени.
  2. 2.Врз секое парче пилешко ставете по неколку кришки моцарела, а потоа замотајте околу со парчето пршута или сланина. Заврзете го секое парче со кујнски коноп или врвка.
  3. 3.Распоредете го доматниот сос во тавче за печење. Наредете ги подготвените парчиња пилешко одозгора и печете околу 30 минути или додека пилешкото не биде меко.
  4. 4.Извадете ги печените пилешки гради од рерна и на секое парче ставете по гранче свеж рузмарин или мајчина душичка. Послужете ги топли.