Ако правиме листа на омилени јадења тогаш пилешко со ориз е сигурно едно од нив. За секој ден од недалата, кога немате идеја што да каснете. Особено вкусно ако ставите и некој од вашите омилени зеленчуци. И мирис и вкус и многу боја.

Пилешко со ориз и грашок

By Гастронаут Published: November 7, 2013

    Ако правиме листа на омилени јадења тогаш пилешко со ориз е сигурно едно …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Пилешките батаци посолете ги, ставете им црн пипер, премачкајте ги со маслиново масло. Запечете ги во тава од обете страни неколку минути додека не поруменат.
    2. 2.Потоа во истиот сад, додадете го исечканиот кромид, црвената пиперка и ставете го оризот и грашокот. Зачинете со куркума, оригано.
    3. 3.Додадете ја супата и гответе околку 10 минути, со повремено мешање. Загрејте ја рерната на 170 степени.
    4. 4.Префрлете ја целата мешавина во тава за печење и печете околу 25 минути.