Пилешки стекови подготвени на грил тава. Звучи премногу типично. Се согласуваме. Затоа решивме да избегаме од стереотипите и да направиме една вкусна маринада која на пилешкото му два посебен шмек. Пробајте задолжително.

Пилешко во текила маринада

By Гастронаут Published: August 26, 2012

    Пилешки стекови подготвени на грил тава. Звучи премногу типично. Се …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Прво нешто што треба да направите е маринадата. Сите состојки (освен пилешкиот стек) ставете ги во поголем сад кој ќе го користите за маринирање на стековите. Добро измешајте ги состојките за да добиете фина смеса.
    2. Маринада2.Ставете го пилешкото во садот со маринадата најмалку два часа да одстои во фрижидер. Повремено превртете ги стековите за да се измаринираат убаво.
    3. Печење3.Печете ги стековите го грил тава од обете страни по неколку минути. При печењето налијте малку од маринадата. Извадете ги стековите, пресечети ги на половинки и потоа повторно врате ги во грил тавата на уште неколку минути. Послужете со додаток и декорација од парченца зелен лимон.