Јас ова го спремам за доручек, а мојата пријателка Ана- по чиј рецепт ја спремам оваа пита ја препорачува како мезе за со пиво… хм… зошто пак да не, спојот на месото и компирот даваат убав вкус збогатен со фантот.

Пита со месо

By Лилјана Илиева Published: June 6, 2013

    Јас ова го спремам за доручек, а мојата пријателка Ана- по чиј рецепт ја …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Спремете филот: Меленото месо измешајте го со на коцки исечениот компир, магданосот, додадете растворениот Фант за полнење на пиперки и сарми, додадете сол на вкус.
    2. Подготовка2.Загрејте малку зејтин и попарете го вака добиениот фил. Распоредете од филот на кората, попрскајте одозгора со стопениот маргарин, замојтајте во ролат одкај тесната страна на кората. Така постапете и со остаатите кори
    3. 3.Ставете во плекче една до друга, попрскајте ги со остатокот од стопениот маргарин, печете на 200 степени околу 30 мин. Кога веке е печено извадете плекчето од рерната, попрскајте одозгора со топлата вода - вратете назад да се допече. Пријатен доручек.