Денес започнува шестиот интернационален фестивал на виното.  Од 10-ти до 14-ти октомври почувствувајте ја магијата на доброто вино, храна и добра забава во центарот на Скопје, “Плоштад Македонија”.“Во виното е вистината”, дојдете и открите ја вашата!

Музичка програма на Вино-Скоп

Среда 10.01.2012
19:00 – 20:30    АЈДАРЕД
20:30 – 21:00    СОУ Јане Сандански – хор
21:00 – 22:30    Нино Величковски
22:30 – 23:45    Нови Вал Се Враќа (ПОПС)
23:45 – 00:15    Семка
00:15 – 02:00    Игор Џамбазов и Гуру Харе Бенд

Четврток 11.01.2012
12:00 – 15:00    Чалгии
15:00 – 18:00    Дуо Иле и Никица
19:00 – 20:30    Калевала
20:30 – 22:00    НРГ Бенд
22:00 – 00:00    Нокаут
00:00 – 02:00    Скандал Састав

Петок 12.01.2012
12:00 – 15:00    Чалгии
15:00 – 18:00    Тамбураши
18:00 – 19:00    Традиционален танц и музика при ДМБУЦ
19:00 – 21:00    Чалгии
21:00 – 22:30    Рок Фантази
22:30 – 23:30    Шајн
23:30 – 01:00    Миле Кузмановски
01:00 – 03:00    ДЏ Славе и Кантурови со сет тапани

Сабота 13.01.2012
12:00 – 15:00    Лили
15:00 – 18:00    Мајдан Етно Џез квартет
18:00 – 19:00    Лесен удар
19:00 – 21:00    Нина Јанева
21:00 – 23:00    Тони Китановски и Черкези
23:00 – 01:00    Баилдса
01:00 – 03:00    КАЛ Бенд

Недела 14.01.2012
12:00 – 15:00    Лили
15:00 – 18:00    Тамбураши
19:00 – 20:30    Панче Алачки (трубачи)
20:30 – 22:00    Offcestra
22:00 – 00:00    Баклава
00:00 – 02:00    Тоа е тоа: Венко Серафимов, Мики Јовановски – Џафер, Љупчо Фис и Бошко