Јадранка Мишева ни напиша: „се надевам дека овој рецепт ќе ви се допадне и на вас со оглед на тоа колку овие похувани краставички ги обожаваат моите“. Јадранка, фала за овој навистина интересен рецепт кој веднаш не инспирираше да го дегустираме :)

Чипс од кисели краставички

By Јадранка Мишева Published: February 9, 2014

    Јадранка Мишева ни напиша: „се надевам дека овој рецепт ќе ви се допадне …

    Ingredients

    Instructions

    1. Исечкани краставички1.Исечете ги краставичките на кругчиња, со средна дебелина. Во поголема тава за пржење ставете масло за јадење убаво да се загреее.
    2. Состојки за похување2.Во четири различни садови распоредете ги состојки кои ви се неопходни за похување. Млекото, изматените јајца, лебните трошки и брашното.
    3. Краставички со сос3.Секое краставиче прво натопете го во млеко, потоа извалкајте го во брашно, јајца и на крај во лебните трошки. Пржете неколку минути и сервирајте со сос по желба. Уживајте