Шницли за ручек е секогаш проверена опција на која никој не и наоѓа мана. Во комбинација со гарнир и салата, прав мерак. Пилешко прав избор за денешен оброк. Добар апетит.
Похувани пилешки шницли
By August 13, 2013
Published:- Prep: 20 mins
- Cook: 20 mins
- Ready In: 40 mins
Шницли за ручек е секогаш проверена опција на која никој не и наоѓа мана. …
Ingredients
- 500-600 г пилешки гради
- малку сол, црн пипер
- малку масло за готвење
- 2 јајца
- малку брашно
- малку презла
- 30-40 г пармезан
- малку сол, црн пипер и мајчина душица
Instructions
1.Во сад изматете ги јајцата. Во друг сад, ставете малку брашно. Во трет, измешајте ја презлата заедно со пармезанот, и зачинете со сол, црн пипер и мајчина душица.
2.Пилешките гради исечете ги на потенки парчиња. Зачинете ги. Извалкајте ги најпрвин во брашно, потоа во јајцето и накрај во презла и пармезан.
3.Пржете ги пилешките шницлите во загреано масло од двете страни се додека не добијат убава боја.
- Cuisine: Главно јадење
- Course: Пржење
- Skill Level: Едноставна