Вкусно  предјадење, закуска или мезе, но и ручек за помалку гладните. И благодариме на нашата пријателка Искра Дичова која која ни го испрати овој рецепт.

Похувани свежи печурки и печен компир

By Искра Дичова Published: December 16, 2012

    Вкусно  предјадење, закуска или мезе, но и ручек за помалку гладните. И …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Печурките се мијат и се сечкаат на пола. Дршката им се отстранува и така исечкани прво се валкате во брашно, па јајце и на крај во презла.
    2. 2.Се пржат во загреано масло се додека не поруменат.
    3. 3.Компирите ги сечкате како чипс, но не мора толку тенки. Ги редите во тава намачкана со путер и претходно загреана и ги наросувате со црвена буковка (блага или љута). Печете на 200 степени.
    4. 4.За декорација ставате лист марула, две топки кисела павлака помешана со мајонез и две кисели краставички. Пријатен апетит.