Ми се пријаде руска салата, па затоа решив да пробам една поинаква варијанта која одамна ја имам запишано како рецепт. Направив “light” верзија која сите ја бендисаа. Дефинитивно мојот најнов кулинарски хит.

Light руска

By Тетка Биберче Published: September 6, 2013

    Ми се пријаде руска салата, па затоа решив да пробам една поинаква …

    Ingredients

    Instructions

    1. Пченка и јајца1.Пченката од конзерва исцедете ја и ставете ја во подлабок сад (ако користите смрзната, одмрзнете ја и по желба обарете ја). Во садот ставете ги сечканите тврдо варени јајца.
    2. Салама на ленти2.Саламата исечкајте ја не ленти.
    3. Пиперка на ленти3.И црвената пиперка исечкајте ја на ленти.
    4. Сечена краставица4.Краставицата излупете ја и исечкајте на полукругови. Саламата, пиперката и краставицата ставете ги во садот пченката.
    5. Лајт руска5.Посолете, запиперете и по желба ставете ситно сечкан магданос. Целата салата помешајте ја со кисела павлака. Добар апетит.