Лиле често го приготвува овој деликатес со тиква  во растурена форма, но овојпат реши да ја направи полнета. И верувајте не погреши воопшто. Ние ја пробавме одлична е, а сега вие сте на ред.

Полнета тиква

By Лилјана Илиева Published: March 9, 2013

    Лиле често го приготвува овој деликатес со тиква  во растурена форма, но …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Пресечете ја тиквата одозгора кај рачката и тргнете настрана, ќе служи за капак. Со лажица убаво извадете ги семките. Премачкајте ја со мед.
    2. 2.Состојките за полнење исечете ги, додајте циметот, шеќерот, измешајте и наполнета ја тиквата. Поклопете со исеченеиот горен дел кој ќе служи како капак.
    3. 3.Завиткајте ја вака спреманата тиква во фолија, ставете ја во сад кој ќе го наполните со вода така што да зафаќа 1/3 од тиквата.
    4. 4.Ставете во рерната и нека крчка. При крај отворете ја фолијата и нека се подзапече.
    5. Растурена тиква5.Забелешка: -Мора да внимавате при изборот на тиквата - премерете прво дали ќе ви се собере во рерната. - Може да се полни и тиквата за печење, јас немав сега и наполнив од овие што гледате на сликата. - Количината на состојките е ставена од што мора да се напише, а слободно може изборот и количината да биде од око, но не пропуштајте ја бананата и кивите.. фантастичен вкус даваат.