Нема ништо повкусно од тоа да го наполните вашиот омилен зеленчук и да си спремите супер јадење. Овие бабури се спремаат многу брзо, таман да си ги приготвите во моментите кога немате идеја што да каснете.

Полнети бабури со кашкавал

By Гастронаут Published: August 27, 2013

    Нема ништо повкусно од тоа да го наполните вашиот омилен зеленчук и да си …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Кашкавалот изрендајте го. Ставете го во сад и помешајте го со презлата, јајцата, млекото и ситно исечканата шунка. Ставете сол и црн пипер и некој зачин по ваша желба.
    2. 2.Бабурите пресечете ги на половина, исчистете ги од семка и наполнете ги со подготвената смеса.
    3. 3.Загрејте ја рерната на 200 степени. Бабурите ставете ги во плех обложен со хартија за печење и печете околу 20 минути.
    4. 4.Откако ќе се испечат одозгора ситно исечкајте магданос за декорација. Добар апетит.