За полнети бабури секогаш кај нас дома и грабање кој да земе репете. Оваа е мојата превкусна верзија која ја споделувам со вас и ви ја препорачувам да ја пробате.

Полнети бабури

By Зорица Поповска Published: June 30, 2013

    За полнети бабури секогаш кај нас дома и грабање кој да земе репете. Оваа …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Ситно сечен кромид се става во тавче да се пржи. Кога е испржен, се додава меленото месо и тоа се запржува па се трга од оган.
    2. 2.Во испрженото месо се додава ориз, мешавината фант, јајцето и ситно сечканиот магдонос.
    3. 3.Со овој фил се полнат измиени, исчистените и отворени бабури кои потоа се затвораат со парче патлиџан.
    4. 4.Се редат во сад и се налеваат со вода, сос од домати и се ставаат во рерна да се печат.
    5. 5.Уз оваа јадење задолжително се сервира и кисело млеко.