Поради богатството на витамини и минерали, како и можноста да се најде преку зима на пазарите, барав начин како да го “протнам“ празот, кој за жал не е многу “популарен“…. Така настана овој рецепт и уште неколку други…..ни порача нашата читателка Татјана Докузова.

Полнети компири

By Татјана Докузова Published: February 26, 2013

    Поради богатството на витамини и минерали, како и можноста да се најде …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Се варат компирите, но не до крај, се длабат со лажица и се редат во земјена тава
    2. 2.Се сецка пилешкиот стек на коцки, се става во тавче да се запржи, потоа му се додава празот и морковот, сецкани на поситно и се пржи уште малку.
    3. 3.Се полнат компирите со смесата, остатокот се става помеѓу компирите, се залева со водата во која се вареа компирите, на која и додавате две коцки за супа.
    4. подготвена за печење4.Се сецка една сува пиперка и целерот или магдоносот, се ставаат вр компирите и тавата се става во рерна да се запече.