Од мене рецептот, а на вас останува да го спремите и да ја одкриете тајната зошто кога се големи горештини сакам да го имам токму ова за ручек…

Полнети краставици

By Лилјана Илиева Published: June 25, 2013

    Од мене рецептот, а на вас останува да го спремите и да ја одкриете …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Краставиците олупете ги (ако сакате и нека се декоративни лупејки ленти една преку една) , издлабете ги. Оризот нека ви биде полуварен.
    2. 2.Сланината малку запржете ја. Додајте во меленото месо спремениот фантот растворен во малку вода, оризот, сланината и целото тоа измешајте, полнете ги краставиците.
    3. 3.Подлијте ги веднаш со врела вода и ставете на тивко да се варат околу 30 мин.
    4. полнети краставици со фант4.Сос: На малку зејтин испржете една лажица брашно, додајте во него 300 мл. од водата во која се вареа краставиците- варете околу 10 мин. Пред самиот крај додајте малку копар, лимоновиот сок и павлаката. При сервирањето додајте од овој сос....