Пиперки полнети со шунка и кашкавал и кисели краставички. Совршено гурманско предјадење идеално за мезење со часови. Ви треба добар пијалок, на пример убава домашна ракија и фино друштво и сите предуслови се исполнети.

Полнети похувани пиперки
Пиперки полнети со шунка и кашкавал и кисели краставички. Совршено гурманско предјадење идеално за мезење со часови. Ви треба добар пијалок, на пример убава домашна ракија и фино друштво и сите предуслови се исполнети
Write a review
Принт
Време на подготовка
10 min
Време на готвење
20 min
Вкупно време
30 min
Време на подготовка
10 min
Време на готвење
20 min
Вкупно време
30 min
Состојки
  1. 7-8 парчиња зелени свежи пиперки
  2. 150 г шунка
  3. 150 г кашкавал
  4. 4-5 парчиња кисели краставички
  5. 150 мл кисела павлака
  6. малку сол, црн пипер
  7. 100 г брашно (за похување)
  8. 100 г презла (за похување)
  9. 2 јајца (за похување)
  10. малку масло за готвење
Подготовка
  1. Пиперките ги миеме, им ги отсекуваме рачките и им ги отстрануваме семките.
  2. Шунката ја сечкаме на коцки, а кашкавалот и киселите краставички ги рендаме.
  3. Во поголем сад, ги мешаме состојките, додаваме кисела павлака и зачинуваме.
  4. Со лажица ги полниме пиперките со подготвениот фил.
  5. Секоја од пиперките ги валкаме во брашно, јајца и лебни трошки а потоа повторно во јајца и лебни трошки
  6. Похуваните пиперки ги пржиме во тава на оган, на загреано масло.
  7. Испржени, ги оставаме ги на кујнска хартија добро да се исцедат и ги послужете во комбинација со некој сос.
MiGusto.mk - Мој живот. Мојот вкус! http://migusto.mk/