Италијанците обожаваат тестенини, Французите пецива, Германците колбаси, а пак ние Македонците зеленчук. Затоа еве еден феноменален рецепт со нашето национално богатство ПИПЕРКАТА :).

Полнети похувани пиперки

By А.А.З. Published: October 15, 2015

    Италијанците обожаваат тестенини, Французите пецива, Германците …

    Ingredients

    Instructions

    1. Засечени пиперки1.Измијте ги и исчистете ги пиперките. Долниот краен дел на пиперките отстранете го. Едната страна на пиперката пресечете ја надолж за да направите отвор.
    2. Наполнети пиперки2.Во сад измешајте ја павлаката, урдата и ставете ги зачините. Со оваа смеса наполнете ги пиперките.
    3. Похувани пиперки3.Наполнетите пиперки извалкајте ги во брашно, јајце, презла па потоа повторно во јајце и презла. Постапката повторете ја со преостанатите пиперки.
    4. Готови полнети похувани пиперки4.Пржете ги пиперките неколку минути во загреано масло се додека не добијат златно кафена боја. Оставете ги на кујнска хартија за да се исцеди маснотијата и сервирајте ги топли. Добар апетит!