Знаеме дека треба да се избегнува пржена храна, тоа и често го правиме, но за некои работи едноставно нема исклучок. Особено кога станува збор за овие прженици со мелено месо кои се фантастични.

Полнети прженици со месо

By A.A.З. Published: August 28, 2013

    Знаеме дека треба да се избегнува пржена храна, тоа и често го правиме, но …

    Ingredients

    Instructions

    1. Подготовка на меленото месо1.Во сад, измешајте го мелено месо со ситно сечканиот кромид. Зачинете со сол и црн пипер.
    2. Подготовка на тестото2.Во друг сад, измешајте го тестото заедно со прашокот за пециво, ставете 1 лажичка сол, прстофат шеќер, јогурт и едно јајце.
    3. Подготвено тесто3.Месете се додека не добиете фино, компактно тесто.
    4. Расукано тесто4.Тестото расукајте го тенко и со помош на чаша (или округла модла) вадете крукчиња.
    5. Наполнети со месо крукчиња5.Врз секое крукче ставете од меленото месо.
    6. Затворени крукчиња6.Краевите на тестото намачкајте ги со вода и секое крукче внимателно затворете го.
    7. Пржење7.Пржете ги во загреано масло, од двете страни, се додека не добијат златно-кафена боја.
    8. Прженици наполнети со месо8.Ставете ги врз кујнска хартија за ја впие вишокот маснотија, па сервирајте ги. Добар апетит!