Школкички полнети со сирење зачинето со лук. Предлог за сите љубители на тестенини кои имаат желба да променат од стандардните шпагети или макарони. Превкусни декоративни залчиња кои веруваме дека ќе ви станат едни од омилените.

Полнети школки

By Гастронаут Published: August 31, 2012

    Школкички полнети со сирење зачинето со лук. Предлог за сите љубители на …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Сварете ги тестените "ал денте". Процедете ги и оставете ги неколку минути на кујнска хартија да ја упијат вишокот течност
    2. 2.Во меѓувреме добро испасирајте го сирењето со додаток ситно исечкан лук и неколку лажици маслиново масло. Зачинете со сол и црн пипер.
    3. 3.Со смесата наполнете ги школките, наросете исечкан магданос и послужете ги со сос од домати зачинет со малку оригано.