Пилешко за ручек-права класика. Но, зошто малку да не експериментирате и да му дадете посебен шмек и вкус на вашиот семеен оброк. Еве една идеја за подготовка на пилешко полнето со спанаќ. Здраво и сочно ручече без мана.

Полнето пилешко со спанаќ

By А.А. Published: September 8, 2015

    Пилешко за ручек-права класика. Но, зошто малку да не експериментирате и …

    Ingredients

    Instructions

    1. Пилешки филети1.Пилешките гради ги сечеме тенко и надолж за да добиеме доволно голема површина за полнење со зарзават. Спанаќот со бариме неколку минути и ситно го сечкаме.
    2. Подготовка -презла и спанаќ2.Во пластичен сад ја мешаме презлата со пармезанот. Додека во друг пластичен сад ја мешаме кисела павлака со младото сирење и сечканиот спанаќ.
    3. Подготовка -полнење и ролување3.Врз секое парче пилешко месо ставаме 2 лажици од сместа со сирење, парчето месо го ролуваме и го валкаме во смесата со презла и пармезан. Истата постапка ја повторуваме и со останатите парчиња пилешко месо.
    4. Похувано полнето пилешко месо4.Похуваните полнети парчиња пилешко месо (притоа водејќи сметка да крајот на пилешкото месо биде одоздола) ги ставаме во тава за печење која претходно сме ја намачкале со путер и печеме во загреана рерна на 200 степени околу 25 минути.
    5. Полнето пилешко со спанаќ - Испечено!5.Кога пилешкото е готово, го вадиме од рерна, одозгора истураме од доматниот сос и рендан кашкавал и го враќаме во рерна уште неколку минути се додека сирењето не се растопи.