Доколку сте љубители на благо, а верувам дека сте, оваа варијанта на торта можеби малку ќе ви изгледа чудно, но мора да ги земете во предвид неколкуте битни факти: хранлива, здрава, диетална и сепак вкусна. Добар апетит!

Портокалова торта со мед

By Тетка Биберче Published: January 16, 2013

    Доколку сте љубители на благо, а верувам дека сте, оваа варијанта на торта …

    Ingredients

    Instructions

    1. Подготовка на смесата за торта - додавање на морков, бадем1.Во пластичен сад, со миксер, изматете ги жолчките и медот. Додадете ги ренданите моркови, мелените бадем како и 1 лажица рум, сок и рендана кора од лимон.
    2. Додавање на брашното во смесата2.Откако се добро ќе измешате, додадете го брашното помешано со прашокот за пециво.
    3. Матење на белката3.Во друг сад, повторно со миксер, добро изматете ги белките.
    4. Мешање на двете смеси4.Двете смеси, со помош на лажица (никако миксер), измешајте ги за да добиете компактна смеса.
    5. Торта во калап5.Модлата за печење намачкајте ја о со путер, а потоа посипете ја со. Истурете ја смесата во модлата. Печете во загреана рерна на 180 степени, околу 40 минути.