Доказ за дамките од кафе можат да имаат естетска вредност е делото на младата Малезиска уметница Hong Yi, позната и по својот уметнички псевдоним “Red”. Оваа млада девојка инспирирана од една песна на пејачката Jao Chou (во која меѓу останатото пее за ритуалот на пиење кафе) решила да направи нејзин портрет.

Се надеваме дека ова дело ќе ве инспирира и самите ќе се обидете да направите нешто вакво. Кафе и онака по обичај пиете секој ден! Ви треба само добра идеја и упорност.