Уметноста не познава ограничувања. Доволно е да се има фантазија и креативност и од се може да се создаде уметничко дело. Особено ако сте миленик на вино! Уметникот Скот Гундерсон употребил точно 9217 вински тапи и за педесет часа го направил овој импресивен портрет. Секоја чест. Единствената наша дилема е дали тапите кои ги употребил се од виното кој самиот го испил. Не веруваме во тоа. Ако му тргнел тој потег од рака, најверојатно наместо да се занимава со уметност би имал попаметна работа – борба против алхохолизмот.

Grace. A wine cork portrait. from Scott Gundersen on Vimeo.