Еден брз ручек или вечера. Њоките од компир одлично е секогаш да ги имате дома бидејќи брзо се спремаат, а може да се комбинираат со многу нешта како зеленчук, месо или со разни сосови.
За денес ви предлагаме њоки во сос од домати и моцарела.

Потпечени њоки

By А.А.З. Published: June 19, 2016

    Еден брз ручек или вечера. Њоките од компир одлично е секогаш да ги имате …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Подготовка на сос: Во подлабок сад за готвење ставете го сосот од домати заедно со маслиново масло, лук, босилок и малку сол. Гответе на тивок оган околу 20-тина минути. Во сосот додадете 150 грама моцарела и мешајте додека не се растопи.
    2. 2.Во меѓувреме сварете ги њоките според упатството на пакувањето, додајте ги во претходно зготвениот сос и нежно измешајте ги.
    3. 3.Целата смеса префрлете ја во плех за готвење (керамичка тава), одозгора наредете ја преостанатата моцарела и посипете со пармезан.
    4. 4.Печете во загреана рерна околу 10-тина минути.
    5. 5.Декорирајте со свеж босилок. Добар апетит!