Рецептот излезе толку супер што едвај тргнав едно парче да го сликам и да ви го испратам 🙂
Потпечени шпагети
By June 18, 2013
Published:Рецептот излезе толку супер што едвај тргнав едно парче да го сликам и да …
Ingredients
- 500 г шпагети
- 2 јајца
- 150 мл млеко
- 150 г сирење
- 1 кесичк ФАНТ сос од печурки
- 300 мл вода (за подготовка на фантот)
- 100 г пршута
- 1 лажичка оригано
- малку сол, црн пипер
Instructions
- 1.Во длабок сад ставете вода, малку сол и сварете ги шпагетите. Внимавајте да не ги преварите зошто после ќе ги печеме.
- 2.Во помал сад измешајте го фантот со вода и сварете го.
- 3.Настрана изматете две јајца, сипете млеко, зачинете по желба и додадете оригано.
- 4.Во сосот од печурки додадете ги изматените јајца, при тоа константно мешајќи.
- 5.Тавата за печење премачкајте ја со малку масло и ставете ги скоро сварените шпагети.
- 6.Врз шшагетите прелијте од сосот со сосот од печурки и јајца.
- 7.Во смесата ставете издробено сирење, промешајте и одозгора наредете парчиња пршут.
- 8.Печете околу 15 минути додека не добиете крцкава кора. Добар апетит.
- Cuisine: Главно јадење
- Course: Комбинација
- Skill Level: Едноставна