Рецептот излезе толку супер што едвај тргнав едно парче да го сликам и да ви го испратам :)

Потпечени шпагети

By Гордана Андревска Published: June 18, 2013

    Рецептот излезе толку супер што едвај тргнав едно парче да го сликам и да …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Во длабок сад ставете вода, малку сол и сварете ги шпагетите. Внимавајте да не ги преварите зошто после ќе ги печеме.
    2. 2.Во помал сад измешајте го фантот со вода и сварете го.
    3. 3.Настрана изматете две јајца, сипете млеко, зачинете по желба и додадете оригано.
    4. 4.Во сосот од печурки додадете ги изматените јајца, при тоа константно мешајќи.
    5. 5.Тавата за печење премачкајте ја со малку масло и ставете ги скоро сварените шпагети.
    6. 6.Врз шшагетите прелијте од сосот со сосот од печурки и јајца.
    7. 7.Во смесата ставете издробено сирење, промешајте и одозгора наредете парчиња пршут.
    8. 8.Печете околу 15 минути додека не добиете крцкава кора. Добар апетит.