Во моментите кога ви се јаде нешто благо супер идеја е да направите еден ваков кремаст десерт со праски, кој ќе им се допадне на сите во вашето семејство. Се приготвува многу брзо и не треба воопшто некаква посебна кулинарска вештина. Добар апетит.

Праски во павлака

By Гастронаут Published: October 2, 2013

    Во моментите кога ви се јаде нешто благо супер идеја е да направите еден …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Праските добор измијте ги. Ставете сад со вода да врие и во нив многу кратко ставете ги праските.
    2. 2.Извадете ги праските, исушете ги и откога ќе се оладат излупете ги, пресечете ги на половина и остранете им ја семката.
    3. 3.Исеченети праски сатвете ги во сад, одозгора ставете шеќер во прав, истурете од сокот од портокал и додадете лажица рум.
    4. 4.Садот ставете го во фрижидер барем половина час.
    5. 5.Потоа во убави чаши прво ставете една голема лажица павлака, па следуваата праските, па повторно павлака и праски.
    6. 6.Одозгора декорирајте со парчиња грубо издробени лешници. Добар апетит.