Во моментите кога ви се јаде нешто благо супер идеја е да направите еден ваков кремаст десерт со праски, кој ќе им се допадне на сите во вашето семејство. Се приготвува многу брзо и не треба воопшто некаква посебна кулинарска вештина. Добар апетит.
Праски во павлака
By October 2, 2013
Published:Во моментите кога ви се јаде нешто благо супер идеја е да направите еден …
Ingredients
- 4 средни праски (цврсти)
- 70 г шеќер во прав
- 50 мл сок од портокал
- 500 г овошен јогурт
- 1 лажица рум
- малку лешници
Instructions
- 1.Праските добор измијте ги. Ставете сад со вода да врие и во нив многу кратко ставете ги праските.
- 2.Извадете ги праските, исушете ги и откога ќе се оладат излупете ги, пресечете ги на половина и остранете им ја семката.
- 3.Исеченети праски сатвете ги во сад, одозгора ставете шеќер во прав, истурете од сокот од портокал и додадете лажица рум.
- 4.Садот ставете го во фрижидер барем половина час.
- 5.Потоа во убави чаши прво ставете една голема лажица павлака, па следуваата праските, па повторно павлака и праски.
- 6.Одозгора декорирајте со парчиња грубо издробени лешници. Добар апетит.
- Cuisine: Десерт
- Course: Варење
- Skill Level: Едноставна