Нема ништо подобро од домашно приготвени принцес крофни. Толку вкусни што секој сака репете и уште некоја плус. Овој рецепт е на Наташа која не престанува да не изненадува со одлични рецепти. Добар апетит.

Принцес крофни

By Наташа Алексовска Published: October 26, 2013

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 25 mins
  • Ready In: 50 mins

Нема ништо подобро од домашно приготвени принцес крофни. Толку вкусни …

Ingredients

Instructions

  1. 1.Маргаринот заедно со водаата и солта, растопето го во сад на умерена температура.
  2. 2.Додадете го брашното и добро измешајте, тргнете го садот од рингла.
  3. 3.Оставете го тестото да се олади. На оладено тесто со постојано мешање додадете ги изматените јајца и убаво измешајте.
  4. 4.Готварскиот шприц наполнете го со тестото и на плех обложен со хартија за печење сипете тесто. Водете сметка помеѓу крофните да има доволно простор.
  5. 5.Печете ги крофните во загреана рерна на 200 степени околу 10 минути. Потоа намалете ја температурата и печете уште 5 минути.
  6. 6.Оставете ги да се оладат испечените крофни, исечете ги на половина крофните и со готварски шприц наполнете ги крофните со крем.
  7. 7.Пудингот измешајте го со 100 мл. млеко, добро изматете и додадете ги во сад со шеќер и преостанато млеко. Варете уште 5 минути.
  8. 8.Сварениот пудинг оставете го да се олади, но од време на време измешајте го да не се прави коричка на површината.
  9. 9.Маргаринот растопете го и потоа заедно со пудингот изматете го. По желба преку кремот, можете да ставите и претходно изматен шлаг, кој ќе го ставите во готварски шприц.