Можеби ќе ве зачуди зошто нагласувам дека оваа проја е без јајца, но на оние на кои се нетолерантни на мирисот и вкусот на јајца, верувам дека овој рецепт ќе им биде од корист. И уште нешто што можеби е невообичаено-оваа проја се подготвува со квасец.

Проја без јајца

By Валентина Крстевска Published: February 26, 2014

    Можеби ќе ве зачуди зошто нагласувам дека оваа проја е без јајца, но на …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Се пропржува празот на маслото за јадење, додека малку не омекне,па се остава малклу да се олади.Во длабок сад се мешаат сите состојки за тестото.Се остава да се одмори дваесетина минути.
    2. 2.Се додаваат додатоците во тестото и смесата се префрла во сад за печење премачкан со путер(маргарин).Се пече на 175 степени во претходно загреана рерна додека не добие златно жолта боја (околу 30-тина минути максимум).
    3. 3.Површината се премачкува со малку путер(маргарин)