Со Фант ручекот секогаш е фантастичен – ни порача нашата читателка Тања Јованова, а ние стопостотно се согласуваме со неа 🙂

Пролетен гулаш

By Тања Јованова Published: June 17, 2013

    Со Фант ручекот секогаш е фантастичен - ни порача нашата читателка Тања …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Месото исечете го на помали парчиња и пропржете го на масло за јадење
    2. 2.Исечете ги печурките, кромидот, лукот, морковот, доматот и пиперката и се заедно додатете во садот со месо и ја додадете водата и зачинот Вегета. Сето тоа се остава да се вари.
    3. 3.Кога месото ќе биде готово, повторно додадете вода во садот (околу 300 мл) и ставите 3 лажици од Фант мешавина за подготовка на гулаш и паприкаш.
    4. 4.Вака се остава да се вари околу 15 минути.