Нашата пријателка Ева Стојановска ни испрати рецепт за малку поинакви ќофтиња од телешко месо. На овие ќофтиња квалитетот им е збогатен со овесните снегулки и две јајца и во секој случај се многу вкусни. Добар апетит.

Пролетни ќофтиња

By Ева Стојевска Published: April 5, 2014

    Нашата пријателка Ева Стојановска ни испрати рецепт за малку поинакви …

    Ingredients

    Instructions

    1. Смеса за ќофтињата1.Се матат две јајца,се додаваат кромитчињата, снегулките, зачиналот и ориганото.
    2. Пржење на ќофтињата2.Се обликуваат ќофтиња или хамбургери (рацете навлажнети со вода), се валкаат во лебни трошки и се пржат на средно јак оган.
    3. Испржени ќофтиња3.Смесата е помека од таа за обичните ќофтиња и токму затоа се многу вкусно. А и лебните трошки си го прават своето. Добар апетит...