Ах, што е ова добро за грицкање пред телевизор. Фантастичен и брз начин за приготвување на прстени од кромид и тоа без пржење. Па што би можело да биде подобро?

Прстени од кромид

By Гастронаут Published: June 25, 2012

    Ах, што е ова добро за грицкање пред телевизор. Фантастичен и брз начин за …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Вклучете ја рерната да се загрее на максимална температура. Исечкајте го кромидот на кругови дебели околу 5 мм.
    2. Валкање во брашно2.Во три подлабоки чинии ставете го брашното, јајцата разматени со вилушка и презлите помешани со сол и зачини.
    3. Валкање во презла3.Нежно одвојте ги круговите кромид и убаво извалкајте ги прво во брашното, потоа во јајцата и на крај во презлата.
    4. Се е подготвено!4.Наредете ги во тавче обложено со хартија за печење и печете ги во загреаната рерна околу 20 минути. Послужете ги со мајонез, тартар сос или друг сос по желба.