Чоколаден пудинг, готови кори и за час имате супер десерт. Кремаста пудинг штрудла која ќе ве воодушеви со својот вкус. Топ Мигусто препорака за сите сладокусци.

Пудинг штрудла

By Тетка Биберче Published: August 1, 2013

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins
  • Ready In: 40 mins

Чоколаден пудинг, готови кори и за час имате супер десерт. Кремаста …

Ingredients

Instructions

  1. Пудинг1.Пудингот подгответе го според упатството на кесичката. Но, со мала измена, место 500 мл млеко користете 350 мл и една лажица шеќер.
  2. Фил2.Белката изматете ја со мискер, додадете го шеќерот. Откако добро ќе се измати, додадете ја жолчката, маслото, јогуртот и гризот измешан со прашокот за пециво.
  3. Прва кора3.Врз првата кора ставете 1/3 лажици од филот со јајце и со лажица распоредете го подеднакво по површината на кората.
  4. Втора кора4.Одозгора ставете уште една кора.
  5. Трета кора5.И оваа кора, како и третата кора, премачкајте ја со филот.
  6. Чоколаден фил6.Врз четвртата кора, на едниот крај, ставете го чоколадниот фил.
  7. Виткање на ролатот7.Краевите свиткајте ги за да не истече филот, и корите виткајте ги во форма на ролат.
  8. Свиткан ролат8.Ролатот префрлете го врз тава за печење и печете го на 200 степени не повеќе од 20 минути.
  9. Пудинг штрудла9.Оставете го добро да се олади, посипете со прав шеќер и сервирајте го. Добар апетит!