Сте се прашале ли што да правите со вишокот белки…. Еве предлог: крцкави, слатки и неодоливо вкусни домашни пуслици :) Можете да ги направите класично  бели, со какао или да ги посипете со трошки во боја. Какви и да се, гарантирано долго нема да опстанат.

Пуслици

By Тетка Биберче Published: November 2, 2012

    Сте се прашале ли што да правите со вишокот белки.... Еве предлог: крцкави, …

    Ingredients

    Instructions

    1. Шлаг за пуслици1.Во сад, со помош на миксер, матете ги белките додавајќи малку по малку од шеќерот. Ставете и 1 лажичка оцет. Матете се додека целосно не се растопи шеќерот и се добие сјајна и цврста смеса.
    2. Формирање на пуслиците2.Врз мрсна хартија за готвење, со помош на готварски шприц, формирајте ги пуслиците.
    3. Испечена пуслица3.Печете ги во загреана и подотворена рерна, на 110-120 степени, околу еден час или се додека убаво не се исушат. Сервирајте ги ладни.