Се согласуваме дека не мора се да купуваме нели? Еве и путер од кикирики од домашната кујна…

Путер од кикирики

By Лилјана Илиева Published: February 28, 2013

  Се согласуваме дека не мора се да купуваме нели? Еве и путер од кикирики …

  Ingredients

  Instructions

  1. Кикирики1.Во процесорот ставете ги печените несолени кикирики, вклучете го само да ги сомеле, потоа ставете медот, зејтинот... повторно вклучете да работи.
  2. Додавање на масло и мед во смесата2.Ќе биде потребно неколку пати да го отворите процесорот и со лажиче да го соберете од ѕидовите подзалепениот веќе почнатиот путер... и така неколку пати. Готов е путерот кога ќе забележите дека е тој сосема кремаст и се појавува зејтинот.
  3. Путер од кикирики3.Соберете во тегличе, ставете во фрижидер... Рокот на траење велат дека е подолг, но јас тоа искуство го немам и неможам да ви кажам, кај мене најмногу има стоено околу недела дена, а овој денешниот ниту 5 мин. Доколку сакате и да ви крцка - тогаш во веке готовиот путер додајте и сецкани кикирики.