Ако се сеќавате, ептен ви се пофалив кога си го најдов чуварот за прсти. И беше одличен, бидејќи по мноооогу долго време, конечно успеав да излезам од кујна без неколку фластери по прстите. Арно ама, јас како јас, брзо си се вратив на старото, па чуварот за прсти едноставно не ми вршеше веќе работа. Што е и за очекување, бидејќи замислете, го направиле така да чува само дел од прстите!

Она што сакам да го кажам е дека палецот останува слободен ри сечењето, а тоа значи нови посекотини и уште фластери. Што да прави човек кога мора да изебере меѓу не-готвење и малку крв? Културно, си избрав малку крв. И така, успевав да ја терам работата уште некое време, додека не видов дека и за оваа мака имало решение! Ракавица против сечење – не може да постои нешто посовршено, особено за ваквите само-деструктивни типови како мене. Едноставно не може.

И така, ако не сте си го купиле чуварот за прсти, еве ви нешто уште подобро. Нарачајте си ја ракавицата за сечење тука!