Сте пробале ли да и дадете малку медитерански шмек на печената кокошка? Сокот од лимон и изобилството од зачини навистина го прават поинакво ова наше (омилено) јадење.

Растурена кокошка

By Гастронаутка Published: August 3, 2012

    Сте пробале ли да и дадете малку медитерански шмек на печената кокошка? …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Исечете ги кокошката и компирите на парчиња. Секое парче убаво намачкајте го со маслиново масло а потоа посипете го од двете страни со предходно измешаните зачини.
    2. растурена кокошка пред печење2.Наредете ги парчињата месо во тава за печење, околу распоредете го компирот, а потоа се одозгора испрскајте со малку маслиново масло, исецедениот сок од лимонот и со остатокот од зачините.
    3. растурена кокошка после печење3.Печете ја кокошката во рерна на 200 степени околу 1,5 час, но превртувајте ги парчињата месо на секои 30 минути.