Ако Ви се допаднаа моите честитки Честитки од салфети (decoupage) можеби ќе сакате да им додадете и машнички. Еве како:

  • Од разнобојни ленти (од муслин,сатен или некој друг материјал) исечете парчиња со должина од 15-20см.
  • Подметнете под себеси 2 пенкала,моливи или некакви цврсти стапчиња (како на сликата) или земете вилушка со 4 боцки и користете ја за да ви биде помагач во изработката.

Подготовка на машничките

  • Околу нив префрлете ја лентата,прексртете ги двата краја па левиот протнете го одозгора,десниот одоздола и цврсто заврзете ги.Ако користите вилушка,истото ова го правите во средината меѓу боцките.
  • Со остри ножички засечете ги косо двата краја.

Подготовка на машничките 2Финална машничка Едноставно нели? Додека да стекнете малку вештина, Ви советувам да работите со подолги ленти,а кога оваа постапка ќе Ви стане рутинска ќе можете и најкусите лентички да ги претворите во преубави машнички. Машнички аплицирани на честитки