Правењето ролат на Валентина и е вистинска ноќна мора… Иако секогаш вкусот е совршен, Валентина упорно вежбам за да успее и визуелно да изгледа така…

Ролат со кокос

By Валентина Крстевска Published: December 23, 2013

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 10 mins
  • Ready In: 30 mins

Правењето ролат на Валентина и е вистинска ноќна мора... Иако секогаш …

Ingredients

Instructions

  1. 1.Сите состојки за темниот дел се мешаат заедно, со рака, се додека не се добие хомогена смеса.
  2. 2.Смесата се префрлува во ќеса со димензии 30х20 см, ќесата се затвора на делот од отворот, се рассукува кората, па се отвора ќесата.
  3. 3.Се подготвува белиот фил. Откако маргаринот ќе се растопи, се додава кокосот, шеќерта и кондензирното млеко.
  4. 4.Белиот фил се нанесува врз темната кора и со помош на ќесата се завиткува ролатот. Откако добро ќе се олади, ролат се сече.