Иако е ова класична салата, додатокот на пилешко месо ја прави доста побогата, па може одлично да послужи и како лесен ручек во овие топли денови.

Салата со пилешко месо

By Гастронаутка Published: August 3, 2013

    Иако е ова класична салата, додатокот на пилешко месо ја прави доста …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Пилешките стекови посолете ги, намачкајте ги со многу малку масло и кратко запржете ги во грил тавче (околу 5 минути од секоја страна) без додадток на друго масло.
    2. 2.Во подлабок сад издробете ја зелената салата, додадете го кромидот исечкан на мали коцки, доматот исечкан на помали парчиња, маслинките (цели или исечкани, по желба) и оревите.
    3. 3.Зачинете со сол, маслиново масло и оцет и убаво промешајте.
    4. 4.Поделете ја салатата во чинии за послужување, одозгора ставете по неколку ленти од пилешкото месо и посипете со пармезан или неколку паченца кашкавал.