Уште еден прекрасен рецепт со плазма кекси. Многу познатата Шарлота торта во поинакво издание. Пробајте, па кажете ни што мислите.

Шарлота со плазма

By Гастронаутка Published: January 27, 2013

    Уште еден прекрасен рецепт со плазма кекси. Многу познатата Шарлота …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Плазма кексите ставете ги во млако млеко да се натопат, веднаш извадете ги и наредете ги околу страните и на дното од некое тенџере или модла.
    2. 2.Жолчките, шеќерот во прав и путерот изматете ги убаво со миксер, а кога смесата ќе се хомогенизира, додадете го растопеното чоколадо.
    3. 3.Потоа додадете ги мелените кекси, оревите, лешниците, и сокот од 4-те портокали. Измешајте добро, а потоа додадете ги сувото грозје и желе бомбоните, па се заедно повторно убаво промешајте.
    4. 4.Со овој фил го полниме тенџерето (или модлата), а потоа ја оставаме тортата во фрижидер околу 3-4 часа за добро да се стврдне.
    5. 5.Го превртуваме тенџерето врз чинија, а потоа ја украсуваме тортата со разматената слатка павлака.