Селското месо во регијата каде што живеам се спрема на друг начин, за да си ја задоволам радозналоста, одлучив да овој пат го спремам по рецепт на Вања,… не се покајав, одлично.. останува сега за вас радозналите да ја пробате оваа варијанта, а кога Фант е со нас, вкусот е загарантиран…

Селско месо

By Лилјана Илиева Published: June 8, 2013

    Селското месо во регијата каде што живеам се спрема на друг начин, за да …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Сецканиот кромид и морков кратко се пропржуваат,додадете месото- заедно уште се пропржува окол 5-6 мин., додадете ги шампињоните, продолжете да пржите повторно околу 5-6 мин.
    2. 2. Додадете виното и водата.
    3. 3.осолете на вкус со солта и вегетата, додадете мелениот црн пипер и магданосот.
    4. 4.Префрлете во земјена тава или лонец, поклопете со капак, ставете во предходно загреана рерна на 180 степени да крчка околу 2 часа.
    5. 5.Фант мешавината растворете ја во 100 мл. млака вода, додадете во садот, промешајте, вратете назад во рерната да крчка уште 30 мин. одкриено - без капак.