Ефтини ,брзо готови и многу вкусни колачи. Едни од омилените на Вања кои откако еднаш ќе ги пробате сигурни сме дека ќе ги засакте и често ќе ги приготвувате.

Snickers штангли

By Валентина Крстевска Published: January 18, 2014

  Ефтини ,брзо готови и многу вкусни колачи. Едни од омилените на Вања кои …

  Ingredients

  Instructions

  1. 1.Од сите состојки за основата на колачот се замесува еднолична смеса, која потоа се префрла во правоаголен сад и рамномерно се распоредува.
  2. 2.Сите состојки за глазурата се ставаат во сад над пареа, убаво се промешува с`е додека не се добие еднолична смеса со која се прелива површината на колачот.
  3. 3.По желба, откако малку ќе се олади, врз глазурата се наросува со сецкани кикирики, мелени бисквити и сл.
  4. 4.Откако убаво ќе се олади, колачот се сече на штангли 4 х 2 см.