Сникерс – совршен спој на чоколадо, карамел и кикирики… Иако постојат многу рецепти за приготвување на овој десерт, денес го издвојуваме рецептот од нашата читателка Долорес Кашуба Петров.

Мој Сникерс!

By Долорес Кашуба Петров Published: November 15, 2013

    Сникерс - совршен спој на чоколадо, карамел и кикирики... Иако постојат …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Во пластичен сад за готвење се матат по ред сите состојки за тестото. Добиената смеса се префла во плех кој претходно е обложен со фолија за печење. Се пече на умерен оган околу 45 мин.
    2. 2.На оган се растопува 200 гр. темно чоколадо заедно со 200 гр. шеќерот и се остава да се олади.
    3. 3.Жолчките се приготвуваат на пареа заедно со 250 гр. шеќер и се оставаат да се оладат.
    4. 4.Путер се мати пенасто и се додаваат двете претходо оладени смеси .
    5. 5.Во меѓувреме се матат двете шлаг пени со 200 мл. млеко.
    6. 6.Сите смеси се соединуваат и се додава 300 гр. мелени кикирики (Совет: кикиритките печете ги со лушпа а потоа излупете ги, многу е повкусен така сникерсот). Со смесата се премачкува пандишпанот.
    7. Мој сникерс - Долорес Кашуба Петров7.Чоколадата за готвење со млекото, зејтинот и путерот се топи на умерен оган и се прелива врз колачот.
    8. 8.Уживајте, овој сникерс и од торта е поубав!