И сочно и чоколадно. Нема подобра комбинација од ова. Колач кој едноставно се подготвува, а нуди неповторливо гастрономско доживување. Добар апетит и пишете како ви се допадна.

Сочен чоколаден колач

By Тетка Биберче Published: April 30, 2014

    И сочно и чоколадно. Нема подобра комбинација од ова. Колач кој …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Изматете ги белките заедно со шеќерот, па постепено, додајте ги жолчките.
    2. 2.Во смесата додадете го млекото, маслото за готвење, неколку лажици мармалад и добро измешајте.
    3. 3.Брашното измешајте го заедно со прашокот за пециво и какаото во прав. Додадете го во смесата и повторно добро измешајте.
    4. 4.Садот за печење (20 x 20 см) обложете го со хартија за печење и внатре истурете ја смесата.
    5. 5.Печете во загреана рерна, на 200 степени, околу 25 минути.
    6. 6.Во меѓувреме, подгответе го преливот. Во сад, на оган, водата, шеќерот и путерот растопете ги. Додадете го чоколадниот крем и оревите и се добро измешајте.
    7. 7.Топлиот и испечен колач, со виљушка, прободете го на повеќе места и веднаш попарете го со топлиот чоколаден прелив.
    8. 8.Колачот оставете го да се олади, а потоа ставете го во фрижидер уште неколку часа за убаво да се стврдне.
    9. 9.Исчете го колачот на коцки и сервирајте го веднаш. Добар апетит!