Јас лично не познавам ниту еден љубеник на чоколадото кој може да одолее на оваа вкусна торта. Се што ви треба е малку повеќе чоколадо, јајце, путер и шеќер, за магијата да се роди….

Сочна бела торта

By А.А.З Published: September 12, 2012

    Јас лично не познавам ниту еден љубеник на чоколадото кој може да одолее …

    Ingredients

    Instructions

    1. Подготовка на смесата 11.Во сад за готвење, на оган, стопете го путерот заедно со шеќерот во прав.
    2. Подготовка на смесата 22.Во стопениот путер, постепено додавајте од чоколадото за готвење и млечното чоколадо.
    3. Подготовка на смесата 33.Откако чоколадото е растопено, додавајте едно по едно јајце притоа константно мешајќи. Накрај додадете ја и презлата.
    4. Спремно за печење4.Садот за готвење намачјакте го со путер и малку презла, смесата истурете ја и печете на 200 степени околу 25 до 30 минути.
    5. Подготовка на фил 15.Во помал сад, павлаката за готвење сварете ја заедно со ванилиниот шеќер.
    6. Подготовка на фил 26.Жолчката изматете ја заедно со шеќерот и густинот.
    7. Подготовка на фил 37.Двете смеси помешајте ги, смесата вратете ја на оган и мешајте се додека не добиете погуста смеса.
    8. Испечена и филувана торта8.Со смесата филувајте ја торта. Послужете ја топла или ладна, вкусот е секогаш феноменален.