Откако си ги купив калапчињата кои првично ми беа наменети за топло-ладно, сфатив дека можат да ми користат за приготвувуње на мнооогу други рецепти. Затоа, денес го споделувам со вас овој интересен рецепт за припрема на добро познатиот француски рецепт крем бруле, но овој пат во солена верзија. Им благодарам на мигусто што  ме потикнаа да експериментирам :)

Солен крем бруле

By Ана Зафировска Published: December 22, 2013

    Откако си ги купив калапчињата кои првично ми беа наменети за …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Загрејте ја рерната на 170 степени.
    2. Солен крем буле2.Во сад за готвење ставете ја павлаката да зоврие, па ставете ги внатре зрната пченка. Садот тргнете го од оган и оставете го 10 минути за пченката да набабри.
    3. Солен крем бруле- Блендер3.По десетина минути, смесата префрлете ја во блендер и добро измиксирајте ја за да добиете хомогена смеса.
    4. Солен крем бруле - Смеса4.Во меѓувреме, јајцата и жолчките изматете ги, додадете сол и црн пипер, додадете малку од смесата во блендер, промешајте и соединете ги смесите.
    5. Солен крем бруле - Пред печење5.Смесата претурете ја во калапи за печење и печете околу 30-тина минути. Пред да бидат готови, наросете пармезан и печете уште неколку минути.