Откога прват ги пробавме овие солени крофни веднаш ги заведовме во графата омилени. Толку се вкусни што секогаш има борба за репете и за некоја крофна плус. Се подготвуваат многу брзо и токму затоа и вие треба да ги пробате во прва прилика. Се разбира и да ни напишете како ви се допаднаа.

Солени крофни

By Гастронаут Published: March 3, 2014

    Откога прват ги пробавме овие солени крофни веднаш ги заведовме во …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Изматете ги јајцата, ставете сол, прашок за пециво и додаете го брашното и издробеното сирење.
    2. 2.Замесете средно тврдо тесто. Тестото исукајте го со дебелина од еден сантиметар.
    3. 3.Со поголема кружна формичка или чаша направете кругови. Со помала формичка направте уште еден помал круг во средина на големиот круг.
    4. 4.Маслото за пржење добро загрејте го. Пржете додека крофните не добијат убава златно кафена боја.