Вкусни и лесни залачиња совршени за појадок со чаша јогурт или пак вкусно предјадење кое сигурно ќе ви отвори апетит и ќе посакате повеќе и повеќе…
Солени залачиња со грашок и печурки
By January 22, 2013
Published:Вкусни и лесни залачиња совршени за појадок со чаша јогурт или пак вкусно …
Ingredients
- 5 јајца
- 200 г грашок
- 100 г печурки
- малку сол, црн пипер
- малку магдонос
- 1 лажица маслиново масло
- малку рендан пармезан
Instructions
- 1.Печурките исечкајте на не многу ситни парчиња. Грашокот, доколку е од конзерва, исцедете го, а доколку е смрзнат, одмрзнете го.
- 2.Во тава, на малку маслиново масло, запржете ги неколку минути. Тргнете ги и оставете ги да се оладат.
- 3.Во пластичен сад, со малку сол, изматете ги белките во цврст снег.
- 4.Со метална маталка, изматете ги и жолчките и помешајте ги заедно со зеленчукот. Зачинете и додадете сечкан магдонос.
- 5.Внимателно измешајте ги двете смеси.
- 6.Тавата за печење обложете ја со хартија за печење и префрлете ја смесата.
- 7.Печете на 200 степени околу 15 минути.