Вкусни и лесни залачиња совршени за појадок со чаша јогурт или пак вкусно предјадење кое сигурно ќе ви отвори апетит и ќе посакате повеќе и повеќе…

Солени залачиња со грашок и печурки

By Тетка Биберче Published: January 22, 2013

    Вкусни и лесни залачиња совршени за појадок со чаша јогурт или пак вкусно …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Печурките исечкајте на не многу ситни парчиња. Грашокот, доколку е од конзерва, исцедете го, а доколку е смрзнат, одмрзнете го.
    2. 2.Во тава, на малку маслиново масло, запржете ги неколку минути. Тргнете ги и оставете ги да се оладат.
    3. 3.Во пластичен сад, со малку сол, изматете ги белките во цврст снег.
    4. 4.Со метална маталка, изматете ги и жолчките и помешајте ги заедно со зеленчукот. Зачинете и додадете сечкан магдонос.
    5. 5.Внимателно измешајте ги двете смеси.
    6. 6.Тавата за печење обложете ја со хартија за печење и префрлете ја смесата.
    7. 7.Печете на 200 степени околу 15 минути.